Avui fa un any que vivim a Mataró, com passa el temps! Estem molt contents, tant amb el pis, com amb la zona, els veïns, l'entorn. Hi estem d'allò més bé.
I per celebrar-ho he decidit fer un pa de pessic de xocolata que fa la Rosa, una companya de la biblioteca. És molt ràpid de fer i el resultat és excel·lent: molt esponjós i suau. Deliciós!
N'he fet un motlle petitó, però ha durat poquíssim, amb el Benja ens l'hem cruspit per postres i no n'hem deixat ni una engruna. Que golafres! ;-)
-----------------------------
INGREDIENTS (depèn del motlle. Aquest és per un motlle rectangular bastant gran, 30 x 20 cm aprox)
8 ous
16 cullarades de sucre (jo he fet servir sucre morè)
340 gr de mantega (tova - mig minut aprox al microones)
12 cullarades de farina (de reposteria millor )
Una cullarada o un sobre de llevat
Xocolata cola -cao (4 o 5 cullerades)
PREPARACIÓ
Posem a escalfar el forn a 170º, i hi posem la plata a la part de baix, així no es cremarà el sota del pa de pessic.
Barregem primer els ous i el sucre amb el minipimer i quan s’hagi fet una pasta afegim la mantega que estigui tova. Desprès aboquem 8 cullarades de la farina amb el llevat i barregem amb una cullera de fusta.
Finalment introduim la xocolata i un parell més de cullarades de farina.
Untem el motllo amb mantega perquè no s'enganxi i hi aboquem tota la barreja. Per tal que quedi ben distribuït fem uns quants cops al motllo fins que veiem que queda més o menys uniforme.
Fiquem al forn i aproximadament triga uns 3/4 d'hora però a la mitja hora ja podem mirar a veure com està. És important no obrir el forn abans perquè la massa baixaria.
Ha quedat molt esponjós, molt lleuger. Molt bo. Ens l'hem menjat en no-res.
ResponElimina