Pàgines

dimarts, 16 de novembre del 2010

Palmeres de xocolata

Demà torno a la feina després de gairebé un mes. En part en tinc ganes, per veure els companys i perquè la feina m'agrada, però amb un parell de dies de treballar ja en tindria prou!!! S'està molt bé sense haver de fer-ho!

Estic contenta perquè en dos dies he acabat dues PACs, i això vol dir que fins el 6 o 7 de desembre em puc rascar la panxa!!! ;-)

Encara m'ha sobrat temps per fer unes palmeretes de xocolata que vaig veure l'altre dia en el blog Destapant Cassoles, però he substituït la "nocilla" per xocolata nestlé fondant amb mantega (mmmmmmmmmmm!).

M'han quedat molt bé, el Benja diu que una mica poc dolces. Es que ell és un noi moooooooooooolt dolç! Demà les portaré a la feina per animar el matí!

-------------------------------

INGREDIENTS:
1 paquet de pasta de full (rectangular)
70 grms de xocolata per fondre
25 grms de mantega
1 ou
Sucre llustre
Cacau en pols

PREPARACIÓ
Fondre la xocolata i la mantega al bany maria, o bé al microones. Barrejar fins que es fongui tot i quedi una pasta homogènia.

Espolsar sucre llustre el paper vegetal que porta la mateixa massa, i estendre-hi a sobre la massa de pasta de full. Omplir-ho amb la barreja de xocolata i mantega però poc, amb una capa fina n’hi ha prou! Avui –que m’estrenava- n’he posat massa i es nota. Ha de quedar la superfície tota coberta, sense excés repeteixo. A sobre ho espolsem amb cacau en pols.

Enrotllem la massa per ambdues bandes, fent que els dos rotlles coincideixen al mig. Mullar els extrems amb aigua perquè s’uneixin bé. Embolicar amb el mateix paper vegetal i posar-ho a refredar a la nevera durant 25 minuts. Així la xocolata s’endureix i serà més fàcil tallar les palmeretes.

Quan ho treiem de la nevera, tallem a rondaxes de ½ cm i les anem col·locant sobre paper vegetal d’una safata per anar al forn. Caldrà netejar el ganivet cada 5 o 6 tallades, ja que queda “brut” de xocolata i deixa els següents talls una mica “lletjos”.

Batem un ou i amb un pinzell pintem les palmeretes per sobre.

Ho posem a coure al forn durant 10-15 minuts a 180º i ja està!


1 comentari:

  1. Sí, m'agraden més dolces, és que a la meva família sóm molt dolços, no ho puc evitar, és genètic. Tot i així, no en vaig deixar ni una...

    ResponElimina