Això sí, és tota una novetat per mi el fet que només em vé de gust cuinar coses salades i -miracle!- carn! El Benja està tan o més al·lucinat que jo veient com endrapo botifarres, bistecs i peus de porc. Jo, que sempre he estat d'amanides, fruita i pollastret, ara prefereixo la carn de porc, de vedella i hidrats de carboni en quantitat! Coses de l'embaràs... la saviesa popular amb aquests indicis vaticina que serà nen (la meva intuició hi està bastant d'acord).
O sigui que oblideu-vos de galetes, panettones i pastissos, ara deixem pas als primers i segons plats!
A més, com que des del 24 que estic engripada i no he pogut gaudir gaire de l'escudella típica d'aquestes dates, ja feia dies que em venia de gust intentar fer-ne una. Ja ho sé... sembla mentida que amb 34 anys encara no hagi fet la meva primera escudella... Avui he trencat el "malefici", i amb l'ajuda de la Dolors he fet una escudella no massa consistent ni greixosa però molt gustosa, bona, i amb pilota i tot!
Per immortalitzar el moment no he pensat a fer cap fotografia ;-(. però he decidit penjar aquest post amb la recepta, no fos cas que se m'oblidi!
--------------------------------------------
INGREDIENTS
1 peu de porc tallat per la meitat
¼ de pollastre
1 os de pernil o un tros de pernil
1 botifarra
1 ou
1 tros de pa sec
1 punta d’all
1 porro
1 pastanaga
1 tros de col
1 ceba
Galets
PREPARACIÓ
Posem a bullir el peu de porc durant almenys 3 o 4 hores (o 1h i 30m amb l’olla a pressió).
Hi afegim el quart de pollastre i el pernil i deixem que bulli 1 hora més.
Quan veiem que el tall està cuit el retirem i hi afegim les verdures. Que vagin bullint durant 1 hora. Ho rectifiquem de sal.
Per fer la pilota batem 1 ou i hi posem el pa trossejat. Deixem que s’impregni de l’ou i que s’estovi. Agafem la carn d’una botifarra, 1 punta d’all i ho triturem amb el pa i l’ou fins que quedi una pasta homogènia (podem fer-ho amb el turmix). Posem farina a un plat, i fem una bola de la barreja de botifarra+ou+oa+all. Ho arrebossem amb la farina i ho reservem.
Quan falti mitja hora aboquem la pilota al caldo. Quan tot estigui cuit, retirem les verdures, la pilota i passem el caldo per un colador.
Ha quedat molt bona. M'agrada així, més suau que la típica que fa la sogra, que hi posa mitja granja, si no la digestió es fa molt pesada.
ResponElimina