Pàgines

divendres, 3 de desembre del 2010

Galetes de mantega

Ja feia dies que em rondava pel cap la idea de fer galetes.

Demà vé la família del Benja a dinar a Mataró, i a la tarda estarem per casa mirant les fotos de Bolívia. O sigui que he decidit provar de fer unes galetes de mantega per berenar (segur que acabem tips del Wok, però sempre hi ha lloc per un te i unes galetones!).

A més, aquesta tarda hem passat pel Corte Inglés i he trobat uns motlles per fer les galetes que estan prou bé (9 €). Mireu-los, van els 4 dins una caixeta de metall tota mona.

He vist per diferents blocs vàries receptes de galetes, però la que m'ha agradat més és la de Topcuina, i és la que he seguit, afegint-hi algunes adaptacions per aconseguir galetes de gustos (xocolata, canyella, sèssam, etc).

Són unes galetes molt fàcils i ràpides de fer, amb 20 minuts tens la massa apunt, i depèn de la quantitat de galetes que en surtin i de quantes fornades hagis de fer, amb qüestió d'una hora en tens unes 15 o 20 de fetes.

El resultat és molt bo, també. Delicioses, em recorden a aquelles galetes que donen a la granja de La Nena del barri de Gràcia. M'encanten!! Ara no caldrà que hi vagi, les puc fer jo mateixa.

Aquí teniu la recepta, val la pena!! A veure quina opinió en tenen demà els pares i el germà del Benja!

------------------------------

INGREDIENTS

250 g de farina
125 g de mantega
100 g de sucre
50 ml de llet
2 culleradeta de canyella en pols
3 o 4 cullerades de cacau en pols
1 culleradeta (5g) de llevat en pols o impulsor (Royal)

PREPARACIÓ

En un bol posem la farina, el llevat, el sucre, la mantega pomada (1/2 minut al microones) i la llet freda.
Treballem la massa amb les mans fins que veiem que es desenganxa de les parets. La continuem amassant uns minuts, fins que tingui consistència.

Separem la massa en dos trossos, o en tants com gustos volem que tinguin les galetes. A cada tros li afegim el condiment que necessiti per adquirir el gust: cacau en pols, canyella, sèsam, etc

Agafem un tros de paper de cuina per anar al forn i a sobre hi posem una de les parts de la massa. L’estirem amb un curró fins que faci uns 3 mm de gruix. Tallem les galetes amb els motlles de les formes. La massa que sobra entre cada forma la tornem a ajuntar per aprofitar i fer més galetes. Així successivament fins que s’acabi.

Posem en una plata per anar al forn el paper de cuina amb les galetes a sobre. Vigilem que hi hagi una mica de separació entre cada galeta, perquè quan es couen es fan més grans.

Ho enfornem a 180ºC, amb el forn prèviament ja escalfat. Triguen uns 30 minuts, sobretot les més gruixudetes, però és millor anar vigilant a partir dels 20 minuts per anar retirant les que ja estiguin cuietes i daurades.

Reservem les galetes a sobre d’una plata reixada per tal que es refredin.

I ja està!!!

1 comentari: